Allerzielenconcerten

Alles over mijn jaarlijkse Allerzielenconcerten met projeckoor Lux Aeterna.

Allerzielenconcert 2015 ClemenskerkSinds 2015 geef ik elk jaar in het eerste weekend na 2 november (Allerzielen) twee grote concerten met mijn projectkoor koor Lux Aeterna in samenwerking met vocale en instrumentake solisten en orkest.

Sinds 2018 worden de concerten begeleid door het Valkenswaards Kamerorkest (VKO)

De Allerzielenconcerten onderscheiden zich van andere koorprojecten door het repertoire en door de werkwijze. Ben je zelf een enthousiast koorzanger of -zangeres en houd je wel van een avontuur?

Zing dan mee in een van de komende Allerzielenconcerten!

 MG 5739Lux Aeterna is het projectkoor voor mijn jaarlijkse Allerzielenconcerten en is ontstaan uit het koor voor mijn examenconcert koordirectie in 2014 dat daarmee in feite mijn "nulde" Allerzielenconcert was. Sinds 2014 hebben al meer dan 250(!) amateurzangers en -zangeressen in het koor gezongen, de meesten afkomstig uit de regio Eindhoven maar ook daarbuiten tot aan Friesland toe! 

Lees verder en kijk hoe ook jij kunt meezingen met Lux Aeterna in de Allerzielenconcerten.

nuenen zo studeerkamerStemtest doen: moet dat nou?

In mijn Allerzielenconcerten werken we met een klein aantal repetities in een kort tijdsbestek waarin we ons de muziek eigen moeten zien te maken en een homogene klank moeten ontwikkelen. Dat stelt zekere eisen aan de vaardigheden en stemkwaliteit van de deelneners en is het van belang dat ik die ook individueel ken.