Voor musici maar ook voor verhuurders van ruimtes, besturen van koren en de individuele koorzanger is het belangrijk om een opinie te vormen over de Corona risico's en op basis daarvan en in overleg met alle betrokken partijen te besluiten wat verantwoord is en wat niet. Dit artikel verwijst naar de belangrijkste bronnen van informatie hiervoor.

Corona en de overheid

De volgende  instanties zijn relevant voor Coroma binen de amateurkunst sector waaronder ook de amateurmuziekgezelschappen en muziekscholen.

  • de Rijksoverheid voior de wettelijk geldende maatregelen
  • het RIVM voor de medische aspecten .

Corona en de amateurkoorsector

De Corona maatregelen voor amateurkoren worden door de overheid vastgesteld in samenspraak met onderstaande organisaties. Klik op de logo's voor het laatste Corona nieuws voor de amateurmuziek sector.

   
 Naam doel
koren koornetwerk nederland de overkoepelende organisatie van de bonden van amateurkoren in Nederland en lid van Cultuur Connectie
allerzielen 2021 affiche Voor het Allerzielenproject 2021 werken we volgens ons eigen specifieke Coronaregels en Coronaplan.
koren cultuur connectie brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk voor specifieke aanvullingen en adviezen
bisdom den bosch voor het gebruik van kerkgebouwen voor diensten, repetities en concerten

 

Blijf gezond en blijf muziek maken waar het veilig kan!

Tom Suters