Tom Suters 3

Ik ben sinds 2008 actief geweest als dirigent en dirigeerde ondermeer kamerkoren, kerkkoren en een gregoriaanse Schola. In 2014 startte ik mijn eigen concertkoor Lux Aeterna voor mijn jaarlijkse Allerzielenconcerten. Deze concerten produceer en dirigeer ik nog steeds elk jaar in het weekend na 2 november. 

Ik heb een klassieke achtergrond en opleiding maar heb een brede muzikale interesse die zowel kerk- als profaan repertoire omvat uit alle stijlperioden van gregoriaans tot (goede) popmuziek en van Desprez tot aan de Beatles. 

Ben je een ambitieus koor en op zoek naar een gedreven dirigent om het beste uit je koor te halen neem dan contact op.

Voor mijn loopbaan als dirigent heb ik meer dan 45 jaar gezongen bij o.a. het Strijps Kamerkoor en het Brabantkoor en was ik bariton in het barbershop-kwartet The Stars of Strijp.

Ik nam meerdere malen deel aan de bekende Kurt Thomas cursus voor koordirigenten tot op het hoogste niveau. In 2010 voltooide ik de Meerjarige Dirigenten Opleiding. In 2011 startte ik mijn beroepsooleiding als koordirigent bij Joop Schets en haalde bij hem in 2014 mijn bachelor diploma koordirectie.